Citirea termenilor și condițiilor de utilizare a site-ului ne ajuta să evitam unele neînțelegeri și confuzii. Vă sfătuim să țineți cont de ele în momentul în care doriți să plasați o comanda.

Accesarea, vizitarea, folosirea sau cumpărarea produselor și serviciilor prezentate pe acest site implica acceptarea acestor termeni și condiții.

 

AVR COLOR își rezervă dreptul de a face modificări acestor termeni și condiții, precum și structurii site-ului, fără o notificare prealabila și fără precizarea motivelor.

 

DOCUMENTE CONTRACTUALE

Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior menționat, Cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vânzătorul își derulează operațiunile.

 

Comanda va fi compusă din următoarele documente, în ordinea importantei:

 1. Comanda (împreuna cu mențiunile clare asupra datelor de livrare și facturare) și condițiile sale specifice;
 2. Specificațiile Cumpărătorului (acolo unde este cazul);

 

Dacă Vânzătorul confirmă comanda, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de către Cumpărător se considera finalizata atunci când exista o confirmare verbala (telefonica) si/sau electronica (e-mail) din partea Vânzătorului către Cumpărător, fără a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vânzătorul nu consideră în niciun moment o comandă neconfirmată ca având valoarea unui Contract.

 

EXTINDEREA OBLIGATIILOR VANZATORULUI

 1. Vânzătorul își va utiliza cunoștințele sale profesionale și tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat în Comandă și va livra Bunurile care îndeplinesc cerințele, nevoile și specificațiile Cumpărătorului;
 2. Informațiile prezentate pe site-urile Vânzătorului au caracter informativ și pot fi modificate de către acesta, fără o anunțare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spațiu și coerenta structurii informației, descrierile produselor pot fi incomplete, însă Vânzătorul face eforturi pentru a prezenta informațiile cele mai relevante, pentru ca produsul să fie utilizat în parametrii pentru care a fost achiziționat.
 3. Vânzătorul oferă 24 de luni garanție la întreaga gamă de produse, mai puțin articolele textile a căror garanție este de 30 de zile.

Condiții de pierdere a garanției:

– neprezentarea în momentul solicitării reparației a facturii originale/bonului fiscal însoțit de certificatul de garanție

– nerespectarea de către cumpărător a condițiilor de transport, utilizare, întreținere, instalare precizate în manualul de instrucțiuni sau pe site

– intervenții efectuate în perioada de garanție de către persoane neautorizate

– prezentarea produsului murdar sau incomplet

Garanție nu se acordă pentru consumabile, defecțiuni sau deteriorări datorate accidentelor, folosirii necorespunzătoare, folosirii neglijente, suprasolicitării, uzurii normale.

Nu reprezintă motiv de reclamație:

– zgârieturile: constituie deteriorări normale și nu reprezintă motiv de reclamație

– expunerea îndelungată la soare, transpirație, ștergeri și spălări dese care cauzează decolorarea materialelor

 

DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA și INDUSTRIALA (DPI)

Cumpărătorul înțelege dreptul de proprietate intelectuala și nu va dezvălui unei terțe părți sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informările primite de la Vânzător.

De asemenea, numele site-ului precum și însemnele grafice sunt mărci înregistrate și nu pot fi preluate, copiate sau folosite de către alte persoane.

 

CONFIDENTIALITATE – PUBLICITATE

Nicio declarație publica, promovare, comunicat de presa sau orice alt mod de dezvăluire către terțe părți nu va fi făcută de Cumpărător cu privire la comanda fără consimțământul prealabil, scris al Vânzătorului.

 

TERMENE/ PENALITATI

In cazul în care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a comenzii, Vânzătorul este obligat să anunțe Cumpărătorul de termenul estimat de finalizare a livrării. în cazul în care Vânzătorul primește informații eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.

 

FACTURARE – PLATI

Prețul, modalitatea de plata și termenul de plata sunt specificate în comanda. Vânzătorul va emite către Cumpărător o factura pentru Bunurile livrate, obligația Cumpărătorului fiind să furnizeze toate informațiile necesare emiterii facturii conform legislației în vigoare.

 

RISCURI și RESPONSABILITATI

 1. Livrare

Vânzătorul se obliga să expedieze Bunurile în sistem de curierat către Cumpărător.

Tarifarea transportului se face după greutatea coletului după cum urmează:

 • între 0-5 kg: 15 RON;
 • între 5-15 kg: 20 RON;
 • între 15-30 kg: 30 RON;
 • între 30-50 kg: 40 RON;
 • între 50-70 kg: 60 RON;
 • între 70-100 kg: 80 RON.

Aceste tarife se aplica doar comenzilor cu valoarea mai mica de 200 de lei. Pentru comenzile care depășesc aceasta suma, transportul este gratuit.

Imaginile de pe site sunt exemplificative, în realitate produsele pot să difere de acestea în ceea ce privește culoarea, aspectul etc, însă în astfel de situații clientul va fi înștiințat înainte de a i se trimite comanda și nu se va trimite decât cu acceptul acestuia daca produsul prezinta schimbări fata de cel vizualizat pe site. Caracteristicile și disponibilitatea produselor prezentate pe acest site se pot schimba fără o notificare prealabila.

Comenzile care nu sunt confirmate telefonic sau prin e-mail vor fi anulate. Livrarea produselor comandate de pe site se face după ce comanda a fost confirmata de dumneavoastră la telefon sau prin e-mail unuia din agenții noștri.

 

Vânzătorul își rezerva dreptul de a realiza promoții și oferte speciale în ceea ce privește livrarea produselor comandate. Cumpărătorul va fi anunțat asupra acestor promoții și oferte prin secțiunea „Știri și Noutăți” de pe site, pe canalul de socializare Facebook și telefonic în momentul în care este sunat de către un reprezentant AVR COLOR pentru confirmarea comenzii.

 

 1. Returnare

Produsul nu trebuie să prezinte urme de utilizare!

Dacă produsul nu corespunde cerințelor clientului se recomandă evitarea utilizării lui. În cazul refuzării produsului va rugam să ne contactați în termen de 24 de ore de la primirea lui prin telefon sau e-mail pentru stabilirea detaliilor cu privire la retur. Legislația în vigoare se aplica persoanelor fizice. Așadar, dumneavoastră, consumatorul, aveți dreptul de a denunța unilateral contractul la distanta, în termen de 14 zile lucrătoare, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, cu excepția produselor personalizate.

Produsul poate fi returnat numai daca este în condiții perfecte (inclusiv ambalajul) și nu prezintă semne de uzura. Cheltuielile de returnare vor fi suportate de către client, iar rambursarea contravalorii produsului se va face în termen de 14 zile lucrătoare. Daca produsul returnat este personalizat sau a fost deteriorat, are semne clare de utilizare și nu poate fi vândut ca și produs nou ne rezervam dreptul de a refuza produsul. Toate aceste clauze și condiții sunt prevăzute în OG nr. 34/2014 privind regimul juridic al contractelor la distanta.

 

ACCEPTARE

Acceptarea va fi făcută atunci când Bunurile sunt conforme cu caracteristicile tehnice menționate în comanda. în cazul în care Cumpărătorul descoperă ca produsele livrate sau serviciile furnizate nu sunt conforme specificațiilor tehnice sau cantitative, acesta se obliga să reclame neconformitățile telefonic sau prin e-mail. Soluționarea neconformităților se va realiza în maxim 7 zile lucrătoare prin înlocuirea produselor sau restituirea sumei plătite de Cumpărător, acestea toate doar daca reclamațiile sunt întemeiate.

 

GARANTII

Toate produsele comercializate de prin site-ul www.avrcolor.ro  beneficiază de condiții de garanție conforme legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. În cazul produselor vândute și livrate de AVR COLOR, certificatele de garanție fie sunt emise direct de producător, în cazul în care acesta are o rețea de service națională, fie sunt emise de către AVR COLOR.

In cazul certificatelor de garanție emise de producători, produsul se reclama defect telefonic sau via e-mail; instrucțiunile de returnare ale produsului defect, cu certificat de garanție va vor fi furnizate de către reprezentatul AVR COLOR care va prelua apelul. Repararea produselor va fi direcționată către un centru autorizat de producător, care va prelua întreaga responsabilitate a rezolvării garanției.

 

TRANSFERUL PROPRIETATII

Proprietatea asupra Bunurilor va fi transferata la momentul efectuării plății din partea Cumpărătorului în locația indicata în comanda (înțelegând prin livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscală în cazul livrărilor efectuate de personalul Vânzătorului). în cazul livrării prin curier, acesta nu este autorizat de către Vânzător să permită Cumpărătorului deschiderea coletelor înainte de semnarea de livrare, ci doar ulterior semnării de livrare și achitării contravalorii bunurilor.

 

RASPUNDERE

Vânzătorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumpărătorul sau oricare terță parte o poate suferi ca rezultat al îndeplinirii de către Vânzător a oricărei din obligațiile sale conform comenzii și pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor după livrare și în special pentru pierderea produselor.

Vânzătorul va fi răspunzător în cazul în care sub-contractanții si/sau partenerii săi de orice fel implicați în executarea Comenzii nu îndeplinesc oricare din obligațiile contractuale.

 

 

FORTA MAJORA

Nici una din părți nu va fi răspunzătoare pentru neexecutarea obligațiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forță majora. Forța majora este un eveniment imprevizibil, în afara controlului parților și care nu poate fi evitat.

 

LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii apărute între părți se vor rezolva pe cale amiabila sau, în cazul în care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi soluționate de instanțele judecătorești romane competente.

 

PREVEDERI DIVERSE

Părțile din contract vor fi considerate contractanți independenți și nici uneia din părți nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligație pe seama sau în dauna celeilalte. Termenii și condițiile din acest contract au aplicabilitate doar în cazul comenzilor pe www.avrcolor.ro. Proprietarii site-ului își rezerva drepturile de a modifica termenii și condițiile de utilizare.